woensdag 25 januari 2012

Fiets en outfit Vacansoleil - spuuglelijke combinatie

Aan alles zijn grenzen, ook aan wansmaak. Zou iemand de kleurenblinde stijladviseur van Vacansoleil dat kunnen melden? De geel-wit-blauwe truitjes zijn niet super, maar het had erger gekund. De Bianchikleur van de fiets, dat appelblauwzeegroen, is een kwestie van appreciatie. De kleurencombinatie van truitjes en fietsen is misdadig, zonder meer! We eisen een levenslange schorsing voor de kleurenconsulent van Vacansoleil.

In beeld komen is belangrijk voor een ploeg. De sponsors op de truitjes moeten zo mooi mogelijk de huiskamer inkomen. Daar kan de fiets toe bijdragen.


Keuze 1: harmonie
Bij Sky kleuren ze zelfs tijdens de koers de fiets bij.
Heel wat teams rijden tegenwoordig met een fiets die in kleuren is gespoten die in harmonie zijn met de outfit. Greenedge werkt met groentinten. Sky met hemelsblauw. Astana het azuurblauw van Kazachstan. En ga zo maar door. 



Keuze 2: neutrale kleur
Freire kan met zijn onzichtbare fiets, helemaal ongemerkt uitpakken.
Zwart is ook een kleur. De fiets ziet er niet zo blingbling uit maar leidt ook de aandacht niet af van het shirt. Omega Pharma - Quick Step en Kathusha kiezen voor deze aanpak. Wit kan ook, zoals bij Rabobank. Dat ziet er wat frisser uit.




Keuze Vacansoleil: kakofonie
Onbegrijelijk dat Leukemans nog kan lachen.
Meer dan de twee keuzes zijn er niet. Vacansoleil heeft dat uit alle macht willen aantonen. Ze doen dat met een bewijs uit het ongerijmde. Kies een stijl voor de kleding en een andere voor de fiets. En wat krijg je dan? Een affreus resultaat. Hopelijk levert het hen een ban op van het scherm. Tv-kijkers hebben ook gevoelens. De zender die niet meedoet met de boycot zal onherroepelijke kijkbuisstaarders verliezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten